Stikkelsbær

Stikkelsbær

Sesong: Juli - august
Oppbevaring: I kjøleskap
Rike på: Vitamin C og kostfiber (ved inntak av min. 100 g råvare)
Bruk: Etast naturell. Veleigna til gelé, saft og sylting, eller i paiar og kaker. Fantastisk som garnityr til kjøtt og fiskerettar. Kan frysast.

Stikkelsbær.jpg

Om stikkelsbær

Stikkelsbær er i slekt med rips og solbær, men er mykje større og heng ikkje i klasar. Dei kjem frå Kaukasus og det vestlege Afrika, og blei dyrka i Norden frå 1600-talet. Stikkelsbær kan variere noko i utsjåande. Fasongen kan vere rund, men også noko avlang. Skalet varierar frå nesten glatt til håret. Stikkelsbær finst både som grøne, gule, raude og purpurfarga og smaken er søt og litt syrleg. Bær som skal brukast til syltetøy og gelé bør være hausta umodne, medan bær som skal brukast til dessert eller frysast bør være meir modne.


Produsent


Gasta Design

Gasta design as, Trolladalen 30, Sogndal, Norway

Lærdal Grønt, 6 Grandavegen, Lærdal, Sogn og Fjordane, 6887, Norway57 66 64 08post@lg.no