Sommarkål

Sommarkål

Sesong: Juni - september
Oppbevaring: I kjøleskåp
Rik på: Vitamin C, Kostfiber og Kalium
Bruk: Nydeleg som kokt, smørdampa eller i wok. Rå nykål kan brukast finsnitta som salat eller råkost. Skåren i båtar kan den også grillast saman med hakka krydderurter.


Om sommarkål

Tidligkål, eller sommarkål, er ein variant av hovudkål som kjem på marknaden allereie på våren. Han er lett og sprø, og passer som tilbehør til det meste. Generelt er hovudkål ein av våre viktigaste grønsaker og kan dyrkast over heile landet. Den kom til Noreg på 1600-talet og er ein hardfør grønsak som tåler vårt klima godt. Hovudkål har tettpakka blader, medan sommarkål har lausare blader.


Produsent


Gasta Design

Gasta design as, Trolladalen 30, Sogndal, Norway

Lærdal Grønt, 6 Grandavegen, Lærdal, Sogn og Fjordane, 6887, Norway57 66 64 08post@lg.no