Moreller

Moreller

Sesong: Midten av juli - august
Våre sorter: Van, Ulster, Lapins, Regina, Kordia, Skeena og Sweethart
Oppbevaring: I kjøleskap
Rike på: Vitamin C og kostfiber
Bruk: Moreller er utmerka i salatar, som syltetøy og saft, hermetisert og i bakverk eller saman med ost.

Moreller2.jpg

Om moreller

Moreller er ei steinfrukt i slekt med plommer. Moreller og kirsebær omtales ofte om kvarandre, men kirsebær er eigentleg eit namn som omfattar to hovudgrupper: Søtkirsebær, som i Noreg blir kalla moreller, og surkirsebær, som me kallar kirsebær.

Morelltrea kjem opphavleg frå Kina der dei har vore dyrka i 4000 år. Moreller blir no dyrka i alle verdsdeler. Det er to sesongar for moreller, ein på den sørlege halvkula og ein på den den nordlege. Aller sist i den nordlege morellsesongen kjem morellene frå Lærdal. Lang vekstsesong, mykje lys, godt jordsmonn og rikelege mengder friskt vatn gjev morellene frå Lærdal den gode smaken.


Produsentar


Gasta Design

Gasta design as, Trolladalen 30, Sogndal, Norway

Lærdal Grønt, 6 Grandavegen, Lærdal, Sogn og Fjordane, 6887, Norway57 66 64 08post@lg.no