Moreller

Moreller

Sesong: Midten av juli - august
Våre sorter: Van, Ulster, Lapins, Regina, Kordia, Skeena og Sweethart
Oppbevaring: I kjøleskap
Rike på: Vitamin C og kostfiber
Bruk: Moreller er utmerka i salatar, som syltetøy og saft, hermetisert og i bakverk eller saman med ost.

Moreller2.jpg

Om moreller

Moreller er ei steinfrukt i slekt med plommer. Moreller og kirsebær omtales ofte om kvarandre, men kirsebær er eigentleg eit namn som omfattar to hovudgrupper: Søtkirsebær, som i Noreg blir kalla moreller, og surkirsebær, som me kallar kirsebær.

Morelltrea kjem opphavleg frå Kina der dei har vore dyrka i 4000 år. Moreller blir no dyrka i alle verdsdeler. Det er to sesongar for moreller, ein på den sørlege halvkula og ein på den den nordlege. Aller sist i den nordlege morellsesongen kjem morellene frå Lærdal. Lang vekstsesong, mykje lys, godt jordsmonn og rikelege mengder friskt vatn gjev morellene frå Lærdal den gode smaken.


Produsentar


Lærdal Grønt, 6 Grandavegen, Lærdal, Sogn og Fjordane, 6887, Norway57 66 64 08post@lg.no