Kålrot

Kålrot

Sesong: Juli - november
Oppbevaring: I kjøleskap
Rik på: Vitamin C, folat og kostfiber
Bruk: Ein allsidig grønnsak som kan benyttast i mange forskjellige rettar, suppe, lapskaus, gryterettar, wok, råkost eller etast naturell evt med dip.

LAERDALGRONT-SVERREHJORNEVIK-4180.jpg

Om kålrot

Kålrot, eller kålrabi, er ein gammal kulturplante som har vore dyrka i Noreg frå midten av 1600-tallet. Kålrot er ein nær slektning av kål som det går fram av namnet, men i motsetning til andre kålsortar er det hos kålrot knollen som vert ete, ikkje blada. Fasongen er rund og størrelsen kan variere frå under 1 kilo til 3-4 kilo. Fruktkjøttet er hardt og fast med ein lys gul farge. Kålrot er rik på C-vitaminer og vert ofte kalla Nordens appelsin. Den har ein mild og fin kålsmak og er anvendeleg til mange rettar.


Produsentar


Gasta Design

Gasta design as, Trolladalen 30, Sogndal, Norway

Lærdal Grønt, 6 Grandavegen, Lærdal, Sogn og Fjordane, 6887, Norway57 66 64 08post@lg.no