Jordbær

Jordbær

Sesong: Slutten av mai - juli
Våre sorter: Polka og Sonata
Oppbevaring: I kjøleskap
Rike på: Vitamin C, kostfiber og ei god kilde til folat.
Bruk: Etast naturell, gjerne med mjølk, fløyte, kesam, cottage cheese eller rømme og sukker. Fint som pynt, kakefyll, i fruktsalat, i milkshake, smoothie, til iskrem eller til sylting. Kan frysast.

LAERDAL-SVERREHJORNEVIK-6387.jpg

Om jordbær

Ein krysning av dei beste jordbærplantane frå Nord- og Sør-Amerika med dei beste europeiske artane førde til dei store, sterkt duftande og saftige jordbæra slik me kjenner dei i dag. Ei vidareutvikling av planta har ført til tusenvis av forskjellige jordbærvariantar for å tilfredstille ulike klimatiske forhold i dyrkarlandet, smakseigenskapar, størrelse og haldbarheit. Eigentleg er jordbæret ein oppsvulma blomsterbotn som inneheld bitte små jordbærfrø som botanisk sett er nøtter.


Produsentar


Gasta Design

Gasta design as, Trolladalen 30, Sogndal, Norway

Lærdal Grønt, 6 Grandavegen, Lærdal, Sogn og Fjordane, 6887, Norway57 66 64 08post@lg.no