Hageblåbær

Hageblåbær

Sesong: Midten av august - oktober
Oppbevaring: I kjøleskap
Rike på: Vitamin E og C, folat og kostfiber.
Bruk: Etast naturell eller med mjølk og sukker. Eignar seg godt til fruktsalatar, blåbærpai, i frukostblandingar og til bakverk. Kan også frysast.

hageblaabaer i laerdal

Om hageblåbær

Hageblåbær er kryssingar mellom fleire nordamerikanske arter. Buskene vert omkring 1 til 2 meter høge, alt etter sort og kultur. I forhold til ville blåbær, er hageblåbær svært store. Vanleg bærvekt er 1,5 til 4 gram. Bæra er fargelause inni, noko som gjer at dei ikkje fargar av på tenner og klede. Smaken minner om vanlege blåbær, men er kanskje noko søtare. Plantene brukar seks til ni år på å nå full produksjon. Bæra heng i klase og modnar eitt for eitt.


Produsent


Gasta Design

Gasta design as, Trolladalen 30, Sogndal, Norway

Lærdal Grønt, 6 Grandavegen, Lærdal, Sogn og Fjordane, 6887, Norway57 66 64 08post@lg.no